Rynkebehandling med injeksjoner

Det finnes to hovedtyper injiserbare medisinsk kosmetiske behandlinger: botulinumtoksin som Botox® og Azzalure® og fillere som Restylane og Juvederm. Hos Dr. Skoie Hudklinikk i Stavanger tilbyr vi behandlinger for å fjerne rynker. 

 

Hva er Restylane?

Restylane er en av de mest brukte fillerene på verdensbasis. Dette er en hyaluronsyre (HA) basert filler. HA er en substans som binder vann, og som finnes naturlig i huden. Som en del av aldringsprosessen reduseres imidlertid nivået av HA, og huden mister evnen til å trekke til seg vann. Rynkene kommer til syne, og det kan oppstå volumtap.

Hva brukes Restylane til?

Restylane brukes for å fylle inn linjer eller rynker, gi mer volum samt til forbedring av hudkvaliteten generelt ved å gi spenst, glød og fuktighet til huden.

 

Hva kan jeg forvente etter behandling med Restylane?

De fleste beskriver injeksjonene som tolerable. Av og til brukes lokalbedøvelse for å lindre ubehaget. Prosedyren kan vare i noen minutter til opptil en halv time avhengig av omfanget av behandlingen.

Etter injeksjonen vil hudlegen se etter umiddelbare reaksjoner.

Det vil kunne oppstå noen lette blødninger, blåmerker og hevelser. Det kan ta opptil 2 uker for filleren til å sette seg i vevet. Du vil da se forbedring av rynker, folder og hudkvalitet. Filleren vil gradvis nedbrytes i løpet av de neste månedene.

Er Restylane trygt?  

Restylane er trygt stoff som sprøytes inn i huden for å redusere rynker, folder og aldringstegn. Flere og flere mennesker bruker fillere.

Når hudlegen injiserer filleren i forskjellige dybder, reagerer huden med å trekke til seg mer vann og jevne ut.

Med enhver medisinsk prosedyre er det noen risiko og mulige bivirkninger. Det er vanlig å oppleve blåmerker og hevelser i injeksjonsområdet. Rødhet og ømhet kan også forekomme. Disse bivirkningene forsvinner vanligvis i løpet av noen dager eller i løpet av et par uker.

Sjeldnere bivirkninger er hyperpigmenteringer (spesielt hos personer med  mørkere hudtyper), skorper på injeksjonsstedet, infeksjon, hardhet og knutedannelser i huden.

Alvorlige reaksjoner oppstår ved injeksjon i en blodåre. Alvorlige komplikasjoner kan være blindhet, hjerneslag og permanente arr.    

Hvis det oppstår smerter eller tegn på hyperpigmentering, en hard knute eller andre uventede reaksjoner, ring din hudlege for mer råd! 

 

 

Botox® er et reseptbelagt legemiddel, reklame for reseptbelagte legemidler er forbudt.

Botox, eller botulinumtoksin er et virkestoff som glatter ut huden og fjerner rynker i 3-5 måneder. 

Kontakt oss gjerne om du spørsmål eller ønsker mer informasjon om behandling med Botox i Stavanger. 

 

Hvordan kan Dr. Skoie hjelpe deg?

Dr. Skoie er en autorisert Restylane behandler og hudlege i Stavanger. Hun har lang og bred erfaring innen kosmetisk dermatologi og rynkebehandlinger med injeksjoner. Her er du i kompetente hender. 

Restylane og Botox i Stavanger

Dr. Skoies hudklinikk ligger i Hinnasvingene 55, 4020 Stavanger.  Se kart nedenfor. 

 

Velkommen.

 

Ofte stilte spørsmål

Første steg er å ha en konsultasjon med en hudlege som vil vurdere om antirynkebehandling med injeksjoner er aktuelt, diskutere forventet resultat og svare på eventuelle spørsmål du har. Antirynkeinjeksjoner er en ikke–kirurgisk behandling av rynker. Et lite volum av legemiddelet injiseres til bestemte muskler med en veldig tynn nål. Ubehaget av nålestikket er vanligvis minimalt. Lett rødhet på injeksjonsstedet er vanlig, og forsvinner som regel i løpet av noen få timer. Selve behandlingen er utført på noen minutter.  

Varigheten avhenger av området som er behandlet og type filler som er brukt. Effekten er reversibel med tiden, men gjennomsnittlig varighet er minst 6-8 måneder. Det kan være individuelle variasjoner.

Injeksjoner har vært brukt til å redusere rynker i over 20 år. Det brukes også for å behandle flere  medisinske tilstander som for eksempel spastisk parese, migrene, skjeling og overdreven svette. Behandlingen er trygg og innebærer normalt liten til minimal risiko når den utføres av kvalifisert medisinsk personell. Legemiddelet kan kun rekvireres av lege.

Botox kan brukes av de aller fleste. Likevel er det noen som bør unngå behandlingen. Dette er: 

 • Gravide eller ammende.
 • De som bruker blodfortynnende medisiner.
 • Om du er allergisk mot botulinumtoksin type A. 
 • Om du har sår eller infeksjoner i området som skal behandles. 
 • De som har nevrologiske sykdommer.

Priser Rynkebehandling

 • 1 område
  2400 kr
 • 2 områder
  3400 kr
 • 3 områder
  4400 kr
 • Restylane
  3800,- pr ml.
  Filler